7 vinkkiä Osloon

Oslossa riittää tekemistä kaikille ja kokosimme sinulle kaupungin parhaat menovinkit. Tutustu ja poimi valikoimasta omat suosikkisi ja suuntaa lomalle.

Varaa hotelli OslossaMitä Tehdä Oslossa? Lue vinkkimme!

1. Tutustu kaupunkiin pyöräillen

Pyöräily on erinomainen tapa tutustua kaupunkiin ja useista hotelleistamme voit lainata pyörän. Mikäli se ei ole hotellissa mahdollista, pyörän vuokraaminen muualta on helppoa. Oslo ei ole suuri kaupunki, ja keskustasta on lyhyt matka jopa maaseudulle.

2. Ihastele taidetta patsaspuistossa

Vietä rauhallinen päivä Frognerin puistossa, jossa on yli 200 Gustav Vigelandin veistosta. Muistathan käydä katsomassa kuuluisaa Sinnataggenia (”vihaista poikaa”) sekä elämänpyörää. Jos olet Oslossa sunnuntaina, muista piipahtaa taiteilijan pikkuveljen Emanuel Vigelandin mausoleumissa. Kyseessä on aavemainen huone täynnä freskoja ja dramaattisia kohtauksia elämästä ja kuolemasta.

3. Kulttuuria ja vauhtia sisätiloissa

Jos sää ei suosi, voit käydä Skur 13:ssa, sisätiloihin rakennetussa skeittipuistossa, jossa on reilejä, ramppeja ja paippeja. Tai ehkäpä sinua kiinnostaa enemmän opastettu kierros Norjan kansallisoopperaan ja -balettiin aivan sataman tuntumassa.

4. Suuntaa seikkailupuistoon

Ethän pelkää korkeita paikkoja? Haasta itsesi ja korkeuskammosi Pohjoismaiden suurimmassa seikkailupuistossa! Puistossa on erilaisia vaikeustasoja sekä 900 metriä köysirataa. Muistathan vierailla myös Vaffelbodissa maistamassa tuoreita vohveleita.

5. Tutustu viikinkiperinteeseen

Päivitä historian tuntemuksesi Viikinkilaivamuseossa, jossa on esillä löytöjä Gokstadista, Osebergistä ja Tunesta. Museossa on myös pieniä veneitä, rekiä, työkaluja ja tekstiilejä. Sisäänpääsylippu kannattaa säästää, sillä sen kanssa pääsee 48 tunnin kuluessa maksutta historialliseen museoon.

6. Saariretki Oslonvuonolla

Normaalilla julkisen liikenteen lipulla tai Oslo-passilla pääset saariretkelle Oslonvuonon saarille. Saarilla on lukuisia rantoja ja patikointireittejä sekä keskiaikaista kulttuuriperinnettä.

7. Käy kalassa

Tuoreen kalan ostaminen aamuisin suoraan kalastajilta on Norjan pääkaupungissa vanha perinne. Herää varhain, istuskele pääaukion penkillä ihaillen kaupungintalolle avautuvaa näkymää ja hemmottele itseäsi tuoreilla katkaravuilla.

Varaa hotelli Oslossa