Hotellit lähellä vaellusreittejä

Kokosimme parhaat hotellivinkit lähellä suosittuja patikointireittejä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.Vaellusreitit Ruotsissa

Bohusleden-reitti

Bohusleden on noin 370 km:n patikointireitti, joka kulkee Bohusin maakunnan halki – Lindomesta etelässä Strömstadiin pohjoisessa. Yksi osa reitistä kulkee Bohusin korkeimman vuoren Björnerödspiggenin yli – 222 metriä merenpinnan yläpuolella, ja polun eteläosa on yksi Ruotsin matkailujärjestön nimikkoreiteistä.

Majoitu lähellä Bohusledeniä:

Höga Kustenleden-reitti

Höga Kustenleden on 129 km pitkä ja se sijaitsee Örnsköldsvikin kunnassa. Reitti kulkee upeasta Högakustenbronista (korkearannikkosilta) etelässä Örnsköldsvikiin pohjoisessa. Reitti on yksi Ruotsin matkailujärjestön nimikkoreiteistä.

Majoitu lähellä Höga Kustenleden-reittiä:

Värmlannin reitit

Värmlannin koko alue on lähellä luontoa – patikointireiteistä ei ole puutetta. Valitse pitkistä ja lyhyistä reiteistä, niin aloittelijoille kuin kokeneemmille vaeltajille. Mahtavien reittien kokonaispituus on 160 km.

Hotellit Värmlannin reittien lähellä:

Östgötaledenin reitti

Östgötalede-reittiä – joka koostuu monista toisiinsa yhteydessä olevista reiteistä – kuvataan usein Ruotsin pisimmäksi reitiksi, sillä se on noin 1 200 km pitkä. Useat osat kulkevat pienempiä teitä ja polkuja pitkin ja ne soveltuvat siten pyöräilyyn.

Majoitu Östgötaleden-reitin lähellä:

Patikointi Norjassa

Stavanger

Stavanger on yksi Norjan eniten vierailluista rannikkokaupungeista vaihtelevan ja upean luontonsa ansiosta. Kaupunki sijaitsee kauniin Lysefjordin suulla ja sieltä voit tehdä patikointiretken upealle Preikestolenille (pöytävuori) sekä Kjeragin kivimuodostelmille.

Majoitu Stavangerissa:

Lofootit

Lonely Planet kutsui Lofootteja maailman kauneimmaksi saariryhmäksi, ja ne yhdistetään myös vuoristoretkeilyyn. Täällä voit kokea maailman upeimpia (ja valokuvatuimpia) kivimuodostelmia – kuten Ryten Kvalvikan rannan pohjoispuolella sekä Djevelporten (pirunportti).

Hotellit Lofooteilla:


vaellusreitit Suomessa

Ruka

Rukan alue Kuusamossa on suosittu patikointikohde. Kuuluisan ja suositun Karhunkierroksen lisäksi alueella on monia patikointireittejä ja nähtävyyksiä, jotka on helppo tavoittaa jalan.

Hotellit Ruka-Kuusamossa:

Saariston Rengastie Turun saaristossa

Koe luonnon kauneutta ja kulttuurin rikkautta tällä Turun saariston rengastiellä. Reitti on yhteensä 250 km pitkä ja siihen kuuluu 12 siltaa, 9 lauttaa ja monta idyllistä saaristokylää.

Hotellit Turussa: