Hotellit lähellä vaellusreittejä

Kokosimme parhaat hotellivinkit lähellä suosittuja patikointi- ja vaellusreittejä Ruotsissa, Norjassa sekä Suomessa. Inspiroidu!Kesähinnat alk. 99 €/2hh/vrk

Varaa lomayöt parhaaseen jäsenhintaan ilman varauskoodia. Voimassa hotelleissamme kuudessa maassa 21.6.–18.8.2024. Jos et ole vielä jäsen, liity heti


Vaellusreitit Ruotsissa

Bohusleden-reitti

Bohusleden on noin 370 km:n patikointireitti, joka kulkee Bohusin maakunnan halki – Lindomesta etelässä Strömstadiin pohjoisessa. Yksi osa reitistä kulkee Bohusin korkeimman vuoren Björnerödspiggenin yli – 222 metriä merenpinnan yläpuolella, ja polun eteläosa on yksi Ruotsin matkailujärjestön nimikkoreiteistä.

Scandic-hotellit lähellä Bohusledeniä:

Höga Kustenleden -reitti (Korkearannikko)

Höga Kustenleden on 129 km pitkä ja se sijaitsee Örnsköldsvikin kunnassa. Reitti kulkee upeasta Högakustenbronista (korkearannikkosilta) etelässä Örnsköldsvikiin pohjoisessa. Reitti on yksi Ruotsin matkailujärjestön nimikkoreiteistä. 

Majoitu Scandicissa lähellä Höga Kustenleden-reittiä:

Tivedenleden

Tämä reittimerkintä kuuluu Bergslagsledeniin ja on yksi Ruotsin vaikuttavimmista reiteistä. Se on 47 kilometriä pitkä ja ulottuu Stenkällegårdenista Ramundebodaan. Reitti kiemurtelee aarniometsien, varhaisen kaivosteollisuusalueiden ja Tivenden kauniin kansallispuiston läpi. Kulkija kohtaa peräti 13 järveä, joten virkästävä pulahdus kirkkaissa vesissä on aina lähellä. Kiikari on myös hyvä olla matkassa mukana, sillä täällä voit bongata muun muassa kurkia, teeriä, pöllöjä, hirviä ja majavia.

Majoitu Scandicissa lähellä Tivedenleden-reittiä (noin 40 min. ajomatka Ramundebodasta):

Västra leden - Kebnekaise

Många drömmer om att bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise, eller Keb för den inbitne. Vanligaste vägen till Kebnekaises fjällstation går via Scandic Kiruna. Till Kiruna kan du köra bil eller ta tåget och från Kiruna hoppar du sedan på bussen till Nikkaluokta där friluftsliv och äventyr tar vid. Den västra leden, som också kallas Björlings led, är bäst anpassad för sommarvandring och tar dig till Sveriges högsta punkt utan guide.

Monet haaveilevat Ruotsin korkeimman vuoren, Kebnekaisen, valloittamisesta, tai Kebin, kuten vaellusintoilijat vuorta kutsuvat. Yleisin reitti Kebnekaisen vuoristomajalle kulkee Scandic Kirunan kautta. Kirunaan kuljet autolla tai junalla, ja sieltä bussilla Nikkaluoktaan, jossa seikkailut alkavat. Läntinen reitti, jota kutsutaan myös Björlings-lediksi, on parhaiten soveltuva kesävaelluksille ja vie sinut ilman opasta Ruotsin korkeimmalle pisteelle.

Västra leden -reitin lähin Scandic:

Värmlannin reitit

Värmlannin koko alue on lähellä luontoa – patikointireiteistä ei ole puutetta. Valitse pitkistä ja lyhyistä reiteistä, niin aloittelijoille kuin kokeneemmille vaeltajille. Mahtavien reittien kokonaispituus on 160 km.

Hotellit Värmlannin reittien lähellä:

Östgötaledenin reitti

Östgötalede-reittiä – joka koostuu monista toisiinsa yhteydessä olevista reiteistä – kuvataan usein Ruotsin pisimmäksi reitiksi, sillä se on noin 1 200 km pitkä. Useat osat kulkevat pienempiä teitä ja polkuja pitkin ja ne soveltuvat siten pyöräilyyn.

Majoitu Östgötaleden-reitin lähellä:

Patikointi Norjassa

Stavanger

Stavanger on yksi Norjan eniten vierailluista rannikkokaupungeista vaihtelevan ja upean luontonsa ansiosta. Kaupunki sijaitsee kauniin Lysefjordin suulla ja sieltä voit tehdä patikointiretken upealle Preikestolenille (pöytävuori) sekä Kjeragin kivimuodostelmille.

Majoitu Stavangerissa:

Lofootit

Lonely Planet kutsui Lofootteja maailman kauneimmaksi saariryhmäksi, ja ne yhdistetään myös vuoristoretkeilyyn. Täällä voit kokea maailman upeimpia (ja valokuvatuimpia) kivimuodostelmia – kuten Ryten Kvalvikan rannan pohjoispuolella sekä Djevelporten (pirunportti).

Hotellit Lofooteilla:


vaellusreitit Suomessa

Ruka

Rukan alue Kuusamossa on suosittu patikointikohde. Kuuluisan ja suositun Karhunkierroksen lisäksi alueella on monia patikointireittejä ja nähtävyyksiä, jotka on helppo tavoittaa jalan.

Scandic-hotelli Rukan parhaalla paikalla:

Saariston Rengastie Turun saaristossa

Koe luonnon kauneutta ja kulttuurin rikkautta saariston rengastiellä. Reitti on yhteensä 250 km pitkä ja siihen kuuluu 12 siltaa, 9 lauttaa ja monta idyllistä saaristokylää.

Scandic-hotellit Turun keskustassa: