Berliini lasten kanssa

Berliini on täydellinen matkakohde. Berliinissä on nähtävää niin yksin matkustaville, pariskunnille kuin lapsiperheillekin. Pääkaupungissa on perheen pienimmille paljon jännittävää puuhaa ja seikkailuja. Ihastelkaa lasten kanssa kaupungin upeimpia nähtävyyksiä. Tutustu vinkkeihimme!Lapset ihastuvat Berliinin eläintarhaan

Tiergartenin puiston vieressä sijaitsevat upeat eläintieteelliset puutarhat, joissa on asukkeja alpakoista kääpiövirtahepoihin. Eläintarhassa järjestetään erilaisia opastettuja kierroksia. Eläintarha on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Opettele tiedettä leikin varjolla – Saksan teknologiamuseo


© Clemens Kirchner
Teknologiamuseo tuo hymyn nuorten harrastelijoiden ja puuhastelijoiden kasvoille. Museossa lapset oppivat lentoliikenteen, merenkulun ja avaruusmatkailun historiasta sekä siitä, kuinka tekniikka toimii. Viikonloppuisin (myös sunnuntaisin) museossa järjestetään lukuisia maksuttomia kierroksia ja työpajoja lapsille.

Matkusta ajassa taaksepäin – Museum für Naturkunde

Noin 150 miljoonaa vuotta sitten maan päällä käveli dinosauruksia. Berliinin luonnontieteellisessä museossa lapset voivat vanhempineen etsiä näiden jättiläisten jättämiä jälkiä. Museossa järjestetään kierroksia lapsille ja syntymäpäiväjuhlia dinosaurusteemalla. Museo on avoinna myös sunnuntaisin.

Urheile tai rentoudu Gleisdreieckin puistossa


Säiden salliessa kannattaa piipahtaa Park am Gleisdreieckissä. Leikkipuistossa, koripallokentällä, skeittipuistossa, jalkapallokentällä ja pöytätenniksen parissa viihtyvät vauhdikkaimmatkin lapset. Vanhemmat voivat rentoutua ja ottaa nurmella aurinkoa.

Lego Discovery – luovat ideat heräävät henkiin

Lapset voivat päästää luovuutensa valloilleen Legoland Discovery Centre Berlinissä ja viihtyä sen interaktiivisten tehtävien parissa. Potsdamer Platzilla sijaitsevassa keskuksessa nuoret rakennusalan asiantuntijat pääsevät tutustumaan Lego-palikoiden värikkääseen maailmaan. Lähde mukaan jännittävälle retkelle maanantaista perjantaihin klo 10.00–17.30.

Parhaat leikkipuistot

Purkaakseen energiaa lapset tarvitsevat sopivia leikkipuistoja. Berliinissä on valtavasti leikkipuistoja, joissa lapset voivat pitää hauskaa erilaisten aktiviteettien, kuten keinujen tai kiipeilytelineiden parissa. Tässä kolme parasta leikkipuistoa:

  • Dschungel-Spielplatz Steglitzissä: liukuratoja, riippusiltoja, puumajoja ja kiipeiltäviä kiviä. Täällä pitävät hauskaa myös aikuiset!
  • Volkspark Friedrichshainin leikkipuistot: Trendikkään alueen sydämessä sijaitsee kolme leikkipuistoa. Café Schönbrunnin vieressä sijaitseva Indianerdorf on erittäin suosittu.
  • Seggeluchbeckenin leikkipuistot: Berliinin pohjoisosassa Märkisches Viertelissä lapset nauttivat leikkimisestä. Trampoliinien, kiipeilyköysien ja leikkimökkien ansiosta energian purkaminen käy helposti.