Hyvän mielen staycation

Hotelliloma on mainio keino palautua arjen rutiineista, sillä jo lyhyenkin loman tiedetään tukevan hyvinvointia ja jaksamista. Kuuntele aiheesta podijakso ja lue parhaat vinkkimme!Irti arjesta lyhelläkin hotellilomalla?

Podcast hyvän mielen hotelllilomasta

Psykopodiaa-podcastissa kuulet mietteitä lomien tärkeydestä ja saat vinkkejä miten lyhytkin lähiloma voi edistää hyvinvointia ja olla mahdollisimman palauttava. Podissa psykologi Nina Lyytisen vieraina ovat psykologi, Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija, Työterveyslaitoksen tutkija ja tietokirjailija Anniina Virtanen sekä Scandic Grand Central Helsinki -hotellin johtaja Satu Järvelä.

Kuuntele podcast tai poimi alta parhaat vinkit!

Psykopodia podcast Palautuminen ja staycationit. vieraina Anniina Virtanen ja Satu Järvelä.

Psykopodia podcast Palautuminen ja staycationit. vieraina Anniina Virtanen ja Satu Järvelä.

Psykopodia podcast Palautuminen ja staycationit. vieraina Anniina Virtanen ja Satu Järvelä.

5 vinkkiä parempaan hotellilomaan 

1. Valmistaudu tunnistamalla tarpeesi

Mieti mitä juuri nyt tarviset, jotta voit valita sopivan hotellin, kohteen ja tekemisen. Keskustele myös odotuksista, etenkin jos useampi on matkassa mukana. Ja mikä tärkeintä, ole avoin muutoksille sillä suunnitelmat voivat muuttua. Huono sää voi esimerkiksi hankaloittaa ulkoilua ja liikenteessä voi olla ruuhkaa. 

2. Valitse hotelli ja sopiva huone huolella

Scandic Grand Central Helsinki Classic Double -huone

Valitse staycation-lomallesi sopiva hotelli ja huone. Miltä kuulostaa huone, jossa on kylpyamme, kylpytakit ja -tossut, parveke tai jopa oma sauna? Tai hemmotteleva loma kylpylähotellissa? Tutustu valitsemasi hotellin huonevalikoimaan voit valita sinulle sopivin.

3. Lisää ylellisyyttä vierailuusi

Joskus ehkä kaipaat aikaa itsellesi ja nautit oman huoneen rauhasta. Voit tilata huonepalvelusta mm. aamiaisen tai illallisen.  Voit myös halutessasi tilata pullon kuohuvaa tai vaikkapa kylpytakin ja -tossut huoneeseen odottamaan saapumistasi. Varaus onnistuu kätevästi huonevarauksesi yhteydessä tai ottamalla yhteyttä hotelliin ennen vierailua.

3. Vietä hemmotteleva staycation kylpylähotellissa

Upeat kylpylähotellimme tarjoavat rentouttavat puitteet staycation-lomalle. Nauti allasosaston lämmöstä ja rentoudu day spa -hoidoissa. Useat kylpylähotellimme, kuten Scandic Aulanko ja Scandic Laajavuori, sijaitsevat kauniilla paikalla luonnon ympäröimänä. Aulangolla kannattaa kokeilla erilaisia aktiviteetteja kuten hohtokeilausta tai kävelyretkiä Puistometsän ulkoilualueella. Laajavuoressa voit urheilla hotellin kuntohuoneessa tai ulkoilla monipuolisesti.

4. Panosta hyvinvointiisi myös staycation-lomalla

Hotelleistamme löydät saunan ja kuntohuoneen, useasta myös uima-altaan. Kerromme mielellään myös läheisistä lenkkipoluista ja kuntoilumahdollisuuksista. Vinkki! Scandic Grand Central Helsinki -hotellissa on kaunis jooga-huone, Scandic Imatran Valtionhotellissa wellness-osasto ja Scandic Vaasa -hotellista voit varata poreammeellisen huoneen.

Lisäksi useista hotelleistamme ympäri Suomen löydät vuokrattavia saunatiloja, joissa vietät hauskan ja rennon saunaillan ystäviesi kanssa. Meiltä löydät myös saunoja, joiden yhteydessä on palju tai uima-allas.

5. Nauti aktiviteeteista ja upeista kohteista

Helsinki Allas Sea Pool kuva Eetu Ahanen

Joskus piristymistä varten kaivataan tapahtumien täyteistä kaupunkilomaa. Aloita päivä hyvissä ajoin. Voit jättää matkatavarat hotelliin odottamaan sisäänkirjautumista ja suunnata rientoihin. Useissa kaupunkikohteissamme on paljon nähtävää ja koettavaa. Kylpylähotelleissamme on trooppisen lämpimän allasosaston lisäksi hauskaa tekemistä ja vieressä upeat ulkoilualueet mm. Scandic Laajavuoren vieressä on laskettelurinteet ja Aulangolta löydät upeita luontoreittejä ja golfkentän.