Hyvän mielen staycation

Hotelliloma on mainio keino palautua arjen rutiineista, sillä jo lyhyenkin loman tiedetään tukevan hyvinvointia ja jaksamista. Lue vinkit ja tai kuuntele aiheesta podijakso!5 vinkkiä Virkistävään hotellilomaan

1. Valmistaudu tunnistamalla tarpeesi

Mieti mitä juuri nyt tarviset, jotta voit valita sopivan hotellin, kohteen ja tekemisen. Keskustele myös odotuksista, etenkin jos useampi on matkassa mukana. Ja mikä tärkeintä, ole avoin muutoksille sillä suunnitelmat voivat muuttua. Huono sää voi esimerkiksi hankaloittaa ulkoilua ja liikenteessä voi olla ruuhkaa. 

2. Valitse hotelli ja sopiva huone huolella

Scandic Grand Central Helsinki Classic Double -huone

Valitse staycation-lomallesi sopiva hotelli ja huone. Miltä kuulostaa huone, jossa on kylpyamme, kylpytakit ja -tossut, parveke tai jopa oma sauna? Tai hemmotteleva loma kylpylähotellissa

3. Lisää ylellisyyttä vierailuusi

Joskus ehkä kaipaat aikaa itsellesi ja nautit oman huoneen rauhasta. Voit tilata huonepalvelusta mm. aamiaisen tai illallisen. Voit myös halutessasi tilata pullon kuohuvaa tai vaikkapa kylpytakin ja -tossut huoneeseen odottamaan saapumistasi. Varaus onnistuu kätevästi huonevarauksesi yhteydessä tai ottamalla yhteyttä hotelliin ennen vierailua.

3. Vietä hemmotteleva kylpyläloma

Kylpylähotellimme tarjoavat rentouttavat puitteet staycation-lomalle. Nauti allasosaston lämmöstä ja rentoudu day spa -hoidoissa. Useat kylpylähotellimme, kuten Scandic Aulanko ja Scandic Laajavuori, sijaitsevat kauniilla paikalla luonnon ympäröimänä. Aulangolla kannattaa kokeilla erilaisia aktiviteetteja kuten hohtokeilausta tai kävelyretkiä Puistometsän ulkoilualueella. Laajavuoressa voit urheilla hotellin kuntohuoneessa tai ulkoilla monipuolisesti.

4. Panosta hyvinvointiisi myös staycation-lomalla

Hotelleistamme löydät saunan ja kuntohuoneen, useasta myös uima-altaan. Kerromme mielellään myös läheisistä lenkkipoluista ja kuntoilumahdollisuuksista. Vinkki! Scandic Grand Central Helsinki -hotellissa on kaunis jooga-huone, Scandic Imatran Valtionhotellissa wellness-osasto ja Scandic Vaasa -hotellista voit varata poreammeellisen huoneen.

5. Nauti aktiviteeteista ja upeista kaupunkikohteista

Helsinki Allas Sea Pool kuva Eetu Ahanen

Joskus virkitys vaatii tapahtumien täyteistä kaupunkilomaa. Saavu hyvissä ajoin ja jätä matkatavarat hotelliin odottamaan sisäänkirjautumista ja suuntaa suoraan rientoihin. Useissa kaupunkikohteissamme on paljon nähtävää ja koettavaa. Scandic-hotelleja on 280 kuudessa eri maassa.

podcast lyhyen loman tärkeydestä

Podcast hyvän mielen hotelllilomasta

Psykopodiaa-podcastissa kuulet mietteitä lomien tärkeydestä ja saat vinkkejä miten lyhytkin lähiloma voi edistää hyvinvointia ja olla mahdollisimman palauttava. Podissa psykologi Nina Lyytisen vieraina ovat psykologi, Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija, Työterveyslaitoksen tutkija ja tietokirjailija Anniina Virtanen sekä Scandic Grand Central Helsinki -hotellin johtaja Satu Järvelä.

Kuuntele podcast:

Psykopodia podcast Palautuminen ja staycationit. vieraina Anniina Virtanen ja Satu Järvelä.

Psykopodia podcast Palautuminen ja staycationit. vieraina Anniina Virtanen ja Satu Järvelä.

Psykopodia podcast Palautuminen ja staycationit. vieraina Anniina Virtanen ja Satu Järvelä.