Uudet aamiaistrendit

Kukapa ei rakastaisi pitkiä, leppoisia aamiaisia perheen ja ystävien kanssa?

Herkullinen aamiainen

Monet vieraistamme pitävät aamiaista yhtenä hotelliyöpymisen kohokohdista. Sen ymmärtää, sillä ylellisellä, runsaalla aamiaisellamme on tarjolla monenlaisia herkkuja vastaleivotusta leivästä ja juustovalikoimasta pannukakkuihin ja munakokkeliin.

Scandic-hotellien ruoasta ja juomista vastaa Thomas Fankl. Hän kertoo tässä omia näkemyksiään uusimmista aamiaistrendeistä.

Terveellinen aamiainen

Thomas Fanklin mukaan suurimpia aamiaistrendejä ovat tällä hetkellä siemenet, hiutaleet, smoothiet sekä runsas hedelmien ja marjojen käyttö. Tämänhetkinen voimakas terveystrendi näkyy selvästi siinä, millaisen aamiaisen ihmiset haluavat. Myös puurosta on tullut suosittua, ja Scandic-hotellin runsaalla aamiaisella on puuropiste, jossa puuroon voi lisätä lisukkeita, kuten tuoreita marjoja ja granolaa.

”Nykyään on hyvin selvää, että hotellivieraat kaipaavat muita vaihtoehtoja. Myös ’terveellisen’ käsite on hyvin subjektiivinen, ja runsaan aamiaisen hyvä puoli onkin se, että vieraamme saavat päättää ja valita ne ainesosat, joita he itse pitävät terveellisinä”, Thomas toteaa.

Gluteeniton ja laktoositon aamiainen

Toinen trendi on gluteeniton ja laktoositon ruokavalio. On tärkeää, että kaikki saavat nauttia samasta herkullisesta aamiaisesta, olipa heillä sitten allergioita tai halusivatpa he vegaanisen annoksen.

”Meille on äärimmäisen tärkeää, että kaikki vieraamme pääsevät nauttimaan herkullisesta aamiaisesta. Kuuntelemme vieraitamme ja todella arvostamme heidän palautettaan. Tämän seurauksena meillä on nykyään esimerkiksi useita erilaisia gluteenittomia leipiä, laktoosittomia tuotteita, riisijuomia ja vegaanisia lisukkeita. Lisäksi laajennamme luomutuotevalikoimaamme koko ajan”, Thomas sanoo.

Tunnelmallinen aamiainen

Thomasin mielestä erittäin hyvä aamiainen saadaan aikaan, kun vedotaan kaikkiin viiteen aistiin – ja on hänen työnsä varmistaa, että vieraat saavat tällaisen kokemuksen.

”Aamiainen ei ole vain ruokaa, vaan siihen kuuluvat myös taustamusiikki, oikeanlaiset ruokailuvälineet ja aamiaishuoneen ilmassa leijuvat houkuttelevat tuoksut. Jos vetoamme kaikkiin aisteihin, aamiaisesta tulee varmasti lumoava kokemus”, Thomas sanoo. Tämä on hyvä pitää mielessä myös silloin, kun valmistelee kotona runsaampaa aamiaispöytää.