7 vinkkiä Kööpenhaminaan

Suunnitteletko matkaa Kööpenhaminaan? Kokosimme sinulle seitsemän ikimuistoista kohdetta matkaasi varten, joita et löydä matkaoppaista.Mitä tehdä Kööpenhaminassa?

1. Toimi oman piknik-veneesi kapteenina

GoBoatilta voit vuokrata oman aurinkovoimalla kulkevan piknikveneen ja tutustua Kööpenhaminan viihtyisiin kanaaleihin. Voit ottaa mukaan omat eväät tai tilata ne valmiina ennakkoon. Veneen pöydän ääressä piknikelämyksestä tulee ikimuistoinen.

2. Maanalainen taidenäyttely

Kaikkien Kööpenhaminan tarjoamien aktiviteettien joukossa maanalainen taidenäyttely on todellinen helmi. Frederiksbergin linnaa vastapäätä sijaitseva Cisternerne toimi muinoin kaupungin juomavesisäiliönä, mutta nyt siellä on maanalainen taidemuseo.

Ihaile taidetta epätodellisen upeassa ympäristössä. Jos taide ei ole sinun juttusi, upeiden katakombien arkkitehtuuri on kokemus jo sinänsä. Hyppää Scandic Copenhagen -hotellissa pyörän selkään ja olet perillä jo 15 minuutissa.

3. Olutkaupunki

Kööpenhamina on Carlsberg-oluen kotikaupunki. Olutta valmistettiin täällä vuosina 1847–2008, mutta nykyään alue toimii paikallisten ajanviettopaikkana. Täällä järjestetään myös tapahtumia. Muista kesäaikaan käydä myös perjantaibaarissa.

Carlsberg City tarjoaa paljon. Osallistu vaikka

  • Carlsbergin panimokierrokselle
  • maistele oluita
  • tutustu alueeseen hevoskärryjen kyydissä
  • ja kävele Carlsbergin vehreässä puutarhassa.

Jos yövyt Scandic Sydhavnen​ -hotellissa, matka hyville yöunille on lyhyt.

4. Katuruokaa ja luovia työpajoja

”Reffen” on Kööpenhaminan luovien ajattelijoiden uusi urbaani leikkikenttä. Paikalliset ruoka- ja juomayrittäjät kutsuvat sinut kokeilemaan luomuksiaan. Hemmottele makunystyröitäsi ja nauti lukuisten katuruokakojujen, ruokakärryjen ja baarien tarjoamista elämyksistä.

Kävele alueella ja kurkista luoviin työpajoihin, joita paikalliset startup-yritykset ja taiteilijat järjestävät. Osta kotiin jotain luovaa ja ainutlaatuista.

Muita mielenkiintoisia ostospaikkoja:

  • Torvehallerne – Kauden yrttejä, marjoja ja muuta. Maistele tuoretta kalaa ja taidolla leikattua lihaa. Täältä saa myös yhden kaupungin parhaista illallisista.
  • Broens gadekøkken (The Bridge Street Kitchen) – Gourmetruokaa viihtyisän sillan kupeessa veden äärellä. Eikö ole nälkä? Nauti olutta, drinkki tai Kööpenhaminan parasta kahvia.

5. Köyttä pitkin

Kävele 50 metriä korkeuksiin ja haasta itsesi Urban High Roping -radalla, maailman korkeimmalla sisäköysiradalla. Vanha telakka on ihanteellinen paikka harrastukselle. Kokeile neljää eri rataa, joiden varrella on 28 erilaista haastetta.

Viimeistele päivä liukumalla ”Deathslidea” pitkin. Oletpa millä tasolla tahansa, liukurata tekee päivästä ikimuistoisen. Helppoa, eikö? Seikkailun jälkeen ansaitset hyvät yöunet, ja Scandic Front on siihen ihanteellinen valinta.

6. Ui Kööpenhaminan sydämessä

Kööpenhaminan keskustasta löydät suositun ulkoilmauimalan Islands Brygge Harbour Bathin, joka sijaitsee lähellä Scandic Webers -hotellia. Sataman kupeessa sijaitsevassa uimalassa on viisi allasta, joista kaksi on lasten altaita. Uimalassa on myös hyppytorneja ja viheralueita.

Kesällä paikalliset tulevat tänne virkistymään ja piknikille. Jos vierailet Kööpenhaminassa kesällä tämä on paikka nauttia päivästä.

7. Design = Kööpenhamina

Tanskalaista muotoilua ylistetään maailmalla, ja sen juuret ovat syvällä maan historiassa. Tässä on muutama paikka, jossa kannattaa vierailla Kööpenhaminassa:

  • Royal Copenhagen – Kaunista, ainutlaatuista, klassista ja modernia. Posliinia parhaimmillaan. Tuotemerkin lippulaivamyymälä sijaitsee Strøgetin kauppakadulla Kööpenhaminan sydämessä.
  • Illums Bolighus – Modernin muotoilun temppeli, jossa kunnioitetaan parhaita materiaaleja ja käsityötä. Ihaile huonekaluja, lamppuja, lasitavaraa, hopeaa ja paljon muuta.
  • Muoti ja second handia – Muodin saralla Kööpenhaminalla on paljon tarjottavaa. Mads Nørgaard, Ivan Grundahl, Malene Birger ja tuotemerkit kuten Munthe ja Baum und Pferdgarten. Samoin lukuisat second hand -liikkeet ja kirppikset kannattaa suunnitella ohjelmaan.