Syysloman 10 menovinkkiä

Syyslomalla riittää kivaa tekemistä ympäri Suomen. Kurkkaa vinkit parhaista kylpylöistä sekä luonto- ja kaupunkikohteista!10 vinkkiä syyslomaan

Vietä rento kylpylä- tai hotelliloma, nauti yhdessäolosta ja runsaasta aamiaisesta pitkän kaavan mukaan. Ja muistathan, että lapset majoittuvat maksutta 12-vuotiaiksi asti aikuisten huoneessa!

1. Syysloma kylpylässä

Scandicilla on useita kylpylähotelleja Suomessa. Rentoudu trooppisten allasosastojen lämmössä ja virkisty monipuolisten kuntoilumahdollisuuksien äärellä. Kylpylähotellimme sijaitsevat rauhallisen luonnon keskellä, jossa voit harrastaa erilaisia aktiviteetteja. Scandicin kylpylähotelleissa kylpylän käyttö ja pehmeät kylpytakit sisältyvät aina majoituksen hintaan (lukuun ottamatta Scandic Waskia ja Scandic Kajanus -hotelleita).

2. Syyslomalla luontoon

Suomi on täynnä toinen toistaan upeampia vaellus- ja retkikohteita. Kokosimme vinkit suosituimpiin kohteisiin ja kansallispuistoihin ympäri Suomen. Mukana Karhunkierros, Repovesi ja muut upeat vaelluskohteet!

3. Syysloma Helsingissä

Helsingissä riittää tekemistä syyslomalla ja kaupunki on täynnä aktiviteetteja kaikenikäisille!

Hyppää yhteysalukseen ja tutustu Helsingin upeaan saaristoon. Esimerkiksi Suomenlinnasta löydät kahviloita ja ravintoloita, joista voit ihailla merellisiä maisemia. Kauppatori on Helsingin toreista huomattavin ja siellä voit nauttia rauhassa kahvit ja seurata samalla torin vilinää. Kauppatorilta pääset myös kätevästi Allas Sea Poolille, jossa voit pulahtaa virkistävälle uinnille.

Mielenkiintoisia nähtävyyksiä Helsingissä ovat täysin uudistettu Olympiastadion, Amos Rex -museo (sisäänpääsy Scandic Friends -jäsenille 50 % alennuksella) ja Keskustakirjasto Oodi.

Hotellivinkit:

Perheiden suosikkihotelleja ovat Scandic Park Helsinki Töölössä, Scandic Grand Marina Katajanokalla ja Scandic Pasila lähellä Triplaa ja Pasilan asemaa. Upeat Scandic Grand Central Helsinki sekä Marski by Scandic -hotellimme aivan Helsingin sydämessä taas sopivat sinulle, joka haluat ripauksen luksusta lomallesi.

4. Syysloma Tampereella

Kuvaoikeudet: Tampere Allbright: Laura Vanzo & Susanna Myllylä

Syyslomalla Tampereella pääset nauttimaan kaupungin kulttuurista ja aktiviteeteista sekä upeista syys-maisemista. Tampereella riittää myös paljon hauskaa tekemistä lapsille.

Pyynikissä ihailet syksyisiä maisemia näkötornista ja nautit kuuluisat munkkikahvit.

Hotellivinkki:

Scandic Rosendahl sijaitsee Pyynikin kauniissa järvimaisemissa, lyhyen kävelymatkan päässä näkötornista. Hotellissa on uima-allas ja suuri maksuton pysäköintialue.

5. Syysloma Turussa

Kuvaoikeudet: Visit Finland / Elina Sirparanta

Turku on oivallinen kohde ostos-, ravintola- ja kulttuurilomalle! Turun linna viihdyttää lomalaisia opastetuilla kierroksilla ja Ruissalo kutsuu ulkoilemaan upeisin maisemiin. Turun ravintolatarjonta on maan huippua, persoonalliset kivijalkamyymälät kutsuvat tekemään löytöjä ja koko perhe viettää kaupungissa hauskan päivän mm. Föri-lossilla ajellen.

Hotellivinkki:

Perheiden suosikki, Scandic Julia, on moderni hotelli aivan kaupungin keskustassa, lähellä kulttuurinähtävyyksiä. Hienostuneesti uudistettu ikoninen Scandic Hamburger Börs kutsuu nautiskelemaan Kauppatorin vierelle.

6. Syysloma Rukalla

Kuusamon ja Rukan maisemissa mieli lepää. Luonto takaa upeita nähtävyyksiä ja kiehtovia aktiviteetteja, kuten henkeäsalpaavia vaellusreittejä ja karhunkatselua.

Hotellivinkki:

Scandic Rukahovi on perinteisen tyylikäs tunturihotelli kaikilla mukavuuksilla Rukan parhaalla paikalla. Tutustu myös mukaviin Apartment-huoneistoihin!

7. Syysloma Rovaniemellä

Kuvaoikeudet: Visit Finland

Rovaniemellä riittää tekemistä kaikenikäisille myös syyslomalla.

Syksyn värit ovat kauneimmillaan Lapissa ja upea ruska valtaa lehtipuut. Hyvällä säällä saatat myös nähdä revontulia. Rovaniemellä on paljon koko perheelle sopivia museoita, esim. Tiedekeskukset Arktikum ja Pilke tarjoavat mahdollisuuden tutustua pohjoisen luontoon ja metsiin. Rollohalli-aktiviteettipuistossa ja Angry Birds -leikkipuistossa on paljon hauskaa tekemistä. Päiväretki Ranua Zoo -eläinpuistoon tai Luoston ametistikaivokseen kruunaa syysloman Rovaniemellä!

8. Syysloma Kuopiossa

Kuvaoikeudet: Visit Finland & Mostphotos.com

Kuopiossa ulkoilu on ehdoton ajanviete myös syyslomalla. Kaupungin laidalla sijaitseva Puijo on suosittu ulkoilualue ja mäellä sijaitsevalta Puijon tornilta avautuu upea järvimaisema. Kaupungilla kerrotaan, että hyvällä säällä tornista voi nähdä jopa 542 saarta.

9. Syysloma Oulussa

Oulu on oivallinen kohde syyslomaan! Kaupungin museot, teatterit, sekä kulttuurikeskus tarjoavat kulttuuritäytteiset päivät.

Tutustu upeisiin syysmaisemiin luontopoluilla ja kaupungin puistoissa. Huonon sään sattuessa koko perhe voi suunnata sisäaktiviteettipuistoihin kiipeilemään kiipeilyseinällä, laskemaan liukumäkiä tai hyppimään trampoliinilla.

10. Syysloma Vantaalla

Vantaalla riittää tekemistä vaikka koko syyslomalle! Rentoudu Flamingo Spa -kylpylän altaissa, vieraile Kauppakeskus Jumbossa tai Tiedekeskus Heurekassa ja majoitu kätevästi lähellä lentoasemaa. Vantaalta pääset myös kätevästi junalla Helsinkiin.

Hotellivinkki: