Hotellit Aarhus

Aarhus on Tanskan toiseksi suurin kaupunki ja sopii niin pariskunnille, yksin matkustaville kuin perheille. Kaupungissa yhdistyy elegantti kosmopoliittinen tunnelma ja ”latinalaiskortteleiden” lumous. Den Gamle By -ulkoilmamuseon, ARoS-taidemuseon ja Tivoli Frihedenin huvipuiston kaltaiset nähtävyydet kannattaa käydä katsomassa. Scandicilla on Aarhusissa kolme hotellia, joilla on paras mahdollinen sijainti ja niihin on helppo päästä.

Aarhus – kaupunki joka täytyy nähdä

Vieraile Tanskan toiseksi suurimmassa kaupungissa, jonka The New York Times on valinnut yhdeksi kaupunkikohteista, jotka maailmassa on ehdottomasti nähtävä! Sykkivä kaupunkielämä, kaunis luonto ja lukuisat nähtävyydet houkuttelevat kävijöitä kaupunkiin. Vanhassakaupungissa menneisyys herää eloon, sillä siellä voit kokea tanskalaista elämää 1700-luvulta 1900-luvulle asti. Aarhusin nykytaiteen museossa (Aarhus Art Museum, ARoS), pääset ihastelemaan maailmanluokan innovatiivista taidetta. Muista käydä kävelyllä myös ”Your Rainbow Panorama” -taideteoksessa ja tarkastele Aarhusia kaleidoskoopin läpi.

Moesgaard -museo on muutakin kuin arkkitehtoninen nähtävyys. Voit tutustua ihmisen evoluutioon ja nähdä, miten ihminen eli pronssikaudella, rautakaudella ja viikinkiajalla.

Vaikka Aarhus onkin suuri kaupunki, et ole koskaan kaukana hiekkarannasta tai metsästä, jossa voit seurata vuodenaikojen kaunista vaihtelua.

Mielettömät ostoskohteet!

Alueella aikoinaan sijainneesta latinankielisestä koulusta nimensä saanut latinalainen kortteli sisältää joukon Aarhusin parhaita kauppoja. Vanhojen, kapeiden mukulakivikatujen varrella sijaitsee maailman suurimpien muotitalojen liikkeitä, jotka kilpailevat paikallisten design-liikkeiden kanssa. Jos et saa kylliksesi shoppailusta, muista käydä Aarhusin kuuluisimmalla kävelykadulla - Strøgetillä. Jos pidät enemmän siitä, että kaikki on saman katon alla, käy Salling- ja Magasin-tavarataloissa. Molemmat sijaitsevat kaupunkialueella lyhyen kävelymatkan päässä Scandic Aarhus City -hotellista, joka on toinen Aarhusissa sijaitsevista hotelleistamme.

Viihtyisiä kahviloita ja Michelin-tason ravintoloita

Aarhusissa on runsas valikoima viihtyisiä kahviloita ja gastronomisia ravintoloita. Kaupungissa on useita kuuluisilla Michelin-tähdillä palkittuja ravintoloita, ja huomaat kyllä, että Tanskan parhaat kokit saavat tuoreista raaka-aineista kaiken irti. Muista myös käydä kesällä jossakin Aarhus-joen rannalla sijaitsevista kahviloista. Nauti eloisassa ilmapiirissä erilaisista ruoista aina perinteisistä tanskalaisista ”smørrebrød”-voileivistä ranskalaisiin herkkuihin. Joen rannalta löydät myös paikalliset, kun aurinko laskee ja iltaelämä alkaa. Jos etsit herkullista pihviä tai erinomaista cocktailia, suosittelemme The Grill -ravintolaa, jonka löydät Scandic Aarhus City -hotellista.

Teollisuussatamasta moderniin arkkitehtuuriin

Aarhusin satama on Tanskan suurin teollisuussatama. Satamaan on ankkuroitu laivoja joka päivä vuodesta 1845 ja kesällä Aarhusiin saapuu risteilyaluksia kaikkialta maailmasta. Aarhusin lahden rannalla kohoava Iceberg edustaa upeaa pohjoismaista arkkitehtuuria ja rakennuksessa on yli 200 asuntoa. Satamasta näkee myös ikonisen majakan. Kesällä paikalliset tapaavat toisiaan suositussa Strandbaren-baarissa (Rantabaari). Strandbarenissa voit osallistua moniin aktiviteetteihin sekä maissa että vesillä tai vain rentoutua rantatuolissa sataman elämää seuraillen.